Monday, March 07, 2005

Varför köpa profilkläder?

Självklart köper vi profilkläder för att profilera vår klubb eller vårt företag. Vi syns mer och samtidigt skapar profilkläder samhörighet och teamkänsla.

Men varför köpa just profilkläder och inte bara gå in på H&M och fixa 20 billiga jackor? Trycket fixar man ju enkelt i efterhand.

Svaret är ganska enkelt. Alla kläder är inte tillverkade för att trycka på.

Ett bra tryckresultat kräver att plagget är framtaget för tryck. Visst kan det funka med en billig jacka från H&M men det är lite av en chansning.

Och ännu större är risken om man köper plagg som är fodrade. För bra tryckresultat krävs löstagbart foder.

Profilkläder - till exempel träningsoveraller och jackor - är konstruerade så att tryckeriet enkelt kan komma åt att trycka på samtliga tryckbara ytor. Det leder till bättre slutresultat och billigare tryckkostnad.

Löstagbart foder är speciellt viktigt då man trycker ljust på mörkt. För bra resultat krävs en mellantork och därefter ett till tryck med samma färg. För att göra detta möjligt får plagget inte röra sig. Plagget måste vara fixerat i trycksnurran. Om fodert inte är löstagbart är det väldigt knepigt att fixera plagget.

En annan anledningen till varför vi köper profilkläder handlar helt enkelt om pengar.

När du köper profilkläder får du bättre kvalité för samma pengar. Detta märks mest när vi pratar fler än kanske 10 plagg. Ska ni ta fram 20+ jackor eller kanske 50+ t-shirts med tryck är det billigare (och bättre) att köpa profilkläder.

Inget ont om H&M i övrigt.....